ce click ce click

Tuesday, April 26, 2011

tia amelia

sejak-sejak ni perasaan untuk curang tu semakin membuak-buak lah,, adui bagaimana ni.. setelah sekian lama setia pada yang satu kini rasa macam nak tukar yang lain pulak.. 
da lama tak ade perasaan nih,,kalau dulu pakai sekejap je x sempat abes da tukar.. tapi yang ni laen,, sangat berpuas hati.. tapi rasa nya sudah tiba masanya kena cari pengganti..hu3
jangan cuak dulu ye pak uda,, 

ni pasai produk muka yang aku dok pakai selama ni.. produk ni rekod aku pakai paling lama taw,, sebelum ni asyik tukar-tukar je.. ni produk buatan malaysia je.. tia amelia..klaka la name nye: sempena nama tauke nye kowt.. x mampu lah nak pkai SK II ke loreal paris ke macam-macam la drpd luaq ni.. yela aku kan student lagi.. mane nak cekau duit banyak-banyak untuk produk tempek-tempek kat muka ni..*sedey

produk ni best taw sebab ade kesan yang kite boleh nampak,, macam before ni aku pakai macam-macam produk sbb terpengaruh dengan tivi punya pasai,, tapi lagu tu je la kulit aku,, x de effect.. dah kulit model tivi tu memang da cantek di campur dengan edit-edit lagi meke-up seinci lagi,, flash camera lagi,, mane la kulit depa x gebu gitu.. jgn terpengaruh ye kawan-kawan.. 

macam tia amelia ni,, boleh nampak la effect nye..emm sbenar nye tak de la aku nampak.. tapi org disekeliling la tegur macam "ko pakai produk ape ni" "kulit da okay la" macam-macam lah... emm jerawat yang tumbuh time-time tertentu tu biasala bagi pempuan.. normal la kan sebab hormon.. ape yang penting camane nak padamkan parut die.. haa yang ni aku perasan la parut-parut jerawat ni cepat pudar pastu hilang..pastu kan dye tak keringkan kulit dan tak mengelupaskan kulit,, best sgt la produk ni.. sebab tu aku bertahan selama ni ngan tia ni..

tapi semenjak dua menjak ini aku dengaq benda yang tak baik pasai produk ni..hmm camana ni,, nak tukaq ke x mau tukaq ke x mau (ulang 1000x) orang cakap produk ni banyak bahan kimia.. effect nye bagus sekarang tapi orang cakap effect jangka panjang x bagus.. hu3 sedey la macam ni,, kita setia kat dia,, dia pulak buat macam tu.. ok fine benda ni x semesti nya betul.. orang je dok cakap-cakap.. 

tapi kalau betul macam mana????
adakah kulit aku akan menggerutu pada masa akan datang???
dan merekah??
dan berlubang-lubang??
adakah aku masih lagi menjadi pujaan hati pak uda pada masa tu??? 

TIDAK!!! 

orang cakap buktinya produk ni kalau termasuk mata pedih yang teramat sangat.. memang pun,, tapi sabun lain pun masuk mata pun pedih jugak kan3,,adakah ini hanya fitnah semata-mata untuk merosakkan hubungan aku dan tia amelia,, hmmm dalam dilemma la... 

hmmm nak usya2 produk baru lah,, i wanna go for organik produk.. bebas bahan kimia.. tapi ade ke?? harap-harap la jumpa..

cik twin twin pun pkai tia jugok

-hamizahalim-

1 comment:

  1. dah follow:D
    http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

    ReplyDelete